Lepra eist nog honderdduizenden slachtoffers per jaar die bijna allemaal te maken krijgen met uitsluiting. Daarom wordt ieder jaar op de laatste zondag van januari aandacht gevraagd voor de mensen die lijden onder de gevolgen van deze ziekte.
Om jullie te bedanken voor de niet- aflatende steun delen wij vandaag een bijzonder vegetarisch recept uit de Vietnamese keuken. Eenvoudig te maken en de meeste grote supermarkten verkopen alle ingrediënten. Echt heerlijk! Deel je ervaring met ons!
Recept voor 8 verse spring rolls:
- 100 gram rijst vermicelli /glas noedels
- 8 eetlepels pinda’s (zonder zout)
- 4 eetlepels sojasaus
- 2 theelepels limoensap
- 4 eetlepels vers gesneden koriander
- 4 theelepels zeer fijn gesneden knoflook
- 8 vellen rijstpapier
- 1 wortel geraspt
- 8 blaadjes sla
- 4 theelepels sesamzaad
- optioneel: blaadjes koriander
- dip:
- 4 eetlepels sojasaus
- 2 zeer fijn gesneden kleine teentjes knoflook
- 2 theelepels rijstazijn
- 2 theelepels vers geraspte gember
Stappen om vegetarische spring rolls te maken:
- Week de noedels 3-5 minuten in warm water. Giet af en laat uitlekken.
- Maal de pinda’s fijn in de vijzel. Haal uit de vijzel en meng met de sojasaus, limoen, koriander en knoflook.
- Vul een kom met warm water (niet kokend, wel heet genoeg). Dompel een vel rijstpapier 5 tot 10 seconden in het water, totdat het zacht is. Leg het rijstpapier plat op een bord.
- Leg 1 eetlepel van het pindamengsel in het midden van een vel rijstpapier. Voeg 1 eetlepel geraspte wortel toe. Rol 1 blaadje sla op en leg deze erop. Strooi het sesamzaad erover en eventueel een paar blaadjes koriander. Zorg dat 2 cm aan beide kanten vrij blijft. Vouw de zijkanten naar binnen en rol het papier tot een pakketje. Herhaal dit met de rest van het rijstpapier.
- Maak een dip van de sojasaus, knoflook, rijstazijn en gember. Serveer de dip bij de spring rolls.
Eet smakelijk!