Meneer Ma Pho

PDSNieuwsLeave a Comment

Dit is meneer Ma Pho van 46 jaar. Hij heeft lepra en is onder behandeling in het Nam Dim leprosarium in Noorden van Vietnam. Hij komt uit een zeer afgelegen gebied, honderden kilometers noordelijk van Nam Dim.

 

De leprabacterie tast de zenuwen aan, met als gevolg dat er verlammingen kunnen ontstaan en handen en voeten gevoelloos raken. Hierdoor kan de persoon niet meer voelen of hij of zij zich verbrandt of wondjes oploopt. Wonden, infecties, blindheid en ernstige verminkingen zoals klauwhanden of stompvoeten zijn het gevolg. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is lepra goed te behandelen door middel van een medicijnkuur. Vroege opsporing kan voorkomen dat mensen zoals Ma Pho verder verminkt raken.

Deel onze missie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *