Het verhaal van meneer Chieu

beheerGeen categorieLeave a Comment

Meneer Chieu werd in 1933 geboren in de provincie Thai Binh in Vietnam. Hij is één van de vele mensen met lepra die permanent in het Van Mon Ziekenhuis voor Lepra wonen. Hij kreeg lepra toen hij heel jong was. Pas op zijn 22e kwam hij voor behandeling naar het ziekenhuis. De lepra was in zo’n ver gevorderd stadium dat zijn rechterbeen moest worden geamputeerd. Twee jaar later werd ook zijn linkerbeen geamputeerd. Na de amputaties kon hij zich geen prothesen veroorloven. Hij slaagde erin om deze zelf te maken met plaatwerk en hout. Met de handgemaakte protheses probeerde hij zo goed en wel als dat ging te werken. Dankzij de implementatie van het project voor prothetische zorg voor lepra-patiënten in 1999, gefinancierd door de PDS, was de heer Chieu een van de eerste lepra-patiënten die protheses ontving. Nu en dan heeft hij nieuwe aanpassingen of reparaties aan de protheses nodig. Deze worden verzorgd door het mobiele prothese team van de PDS.

Hoewel meneer Chieu ernstig gehandicapt is, is hij zeer actief met zijn dagelijkse bezigheden en kan hij zijn kostje verdienen. Hij kan nu zonder pijn en mobiliteitsbeperking kippen houden, vis en krab vangen en op de rijstvelden werken. Hij houdt de moed erin. Zo zie je maar weer wat je met kleine, laagdrempelige ingrepen kunt bereiken. Uw gift verbetert de levens van mensen. Blijf ons werk daarom steunen!

Deel onze missie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *