Zoveel voorspoed voor een paar tientjes!

beheerGeen categorieLeave a Comment

Zie hier de heer Pham A Tinh (1955) met zijn prothese bij het Nam Din leprosarium in Vietnam. Vanwege lepra moest zijn rechterbeen in 2001 worden geamputeerd. Zijn eerste prothese kreeg hij in 2003. Sindsdien krijgt hij met enige regelmaat een vervangende prothese en orthopedische zorg. Deze zorg wordt verleend door het mobiele protheseteam van de RCI, onze samenwerkingspartner in Vietnam. Het prothese project wordt gefinancierd door de PDS. Meneer Tinh is getrouwd en heeft drie kinderen. Zijn jongste dochter zit in groep 9. Zijn twee volwassen zoons werken beiden. Dankzij de prothese kan hij comfortabel rondlopen en lekker rondhangen in zijn woonwijk. Ondanks zijn amputatie lukt het meneer Tinh nog steeds om te werken. Hij verbouwt rijst en maïs. Zonder prothese en goede zorg is dit ondenkbaar. De prothese stelt hem en zijn gezin in staat nu een veel beter leven te leiden. Een prothese kost slechts 6o euro, een reparatie ongeveer vijf euro. Zoveel voorspoed voor een paar tientjes! Blijf ons werk daarom steunen!

Deel onze missie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *