Minh Anh wordt verpleegster!

beheerGeen categorieLeave a Comment

Minh Anh uit Vietnam vertelt haar verhaal.

Mijn naam is Minh Anh. Mijn familie woont in het Di Linh Leprosarium in de provincie Lam Dong in Vietnam.
Ik woon samen met mijn moeder en vier broers en zussen. Mijn vader was leprapatiënt en stierf in 2017 bij een ongeval. Mijn moeder is momenteel kostwinner. Omdat haar gezondheid niet erg goed is, is zij niet in staat om veel te werken. Ze kan alleen seizoenswerk doen en wat koffie verbouwen. Dit levert een klein inkomen op van ongeveer 60.000 Vietnamese dong per dag. Dat is zo’n 2 euro. Het is heel moeilijk om voor dit bedrag fatsoenlijk te leven, laat staan naar school te gaan. Ik hou heel veel van mijn moeder en ik wil haar graag helpen om uit de armoede te komen. Mijn ambitie is om verpleegster te worden zodat ik arme mensen, zoals mijn moeder te helpen.
Dankzij de beurs van de Peerke Donders Stichting kan ik naar school. Ik ben eerstejaarsstudent aan het Lam Dong Medical College. Elke dag studeer ik hard om zoveel mogelijk kennis van verpleging op te doen. Ik steun mijn moeder in haar streven mijn broers en zussen naar school te laten gaan en zich te ontwikkelen tot sociale mensen. Ik wil alle donateurs van harte bedanken voor hun voortdurende steun voor gezinnen zoals wij!  Zonder deze steun zijn wij gedoemd een zeer armoedig leven te leiden.

Aarzel niet langer en word donateur om deze gezinnen te helpen. Voor ongeveer 150 euro kan een student een jaar lang naar de universiteit. Voor 60 euro kan een kind een jaar lang naar de basisschool.

Deel onze missie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *